Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εντυπωσιακή επίδειξη των Ειδικών Δυνάμεων στο πρόεδρο της Δημοκρατίας

“Εξαιρετική βάση ασφάλειας για τη χώρα” και “δύναμη αποτροπής που θα απογοητεύσουν κάθε επιβολέα” χαρακτήρισε τις Ένοπλες Δυνάμεις ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ). Ο Κάρολος Παπούλιας πραγματοποίησε τα εγκαίνια του κολυμβητηρίου μάχης, το οποίο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από προσωπικό του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού για τις ανάγκες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών του Στρατού Ξηράς.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε άσκηση αποτροπής κατάληψης/ανακατάληψης νήσου, με την συμμετοχή τμημάτων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ’ ΜΑΚ), επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DHA Longbow Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων και μεταφορικών UH-1H και CΗ-47SD Chinook των 2ου και 4ου Ταγμάτων Ελικοπτέρων.

Ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε εντυπωσιασμένος από το υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες επέδειξαν τα σύγχρονα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους όπως οχήματα ειδικών επιχειρήσεων R-12D Flyer, μοτοσυκλέτες TT 600R, ταχύπλοα σκάφη MAGNA RIB 960 και jet ski τύπου RXT 215 που ρίφθηκαν στη θάλασσα με τεχνική helocasting από ελικόπτερο Chinook.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν τον ανησυχούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι “παρακολουθούμε τις εξελίξεις και πρέπει να τις παρακολουθούμε”, ενώ επανέλαβε ότι “γι΄αυτό πρέπει να έχουμε τέτοιες Ένοπλες Δυνάμεις που να παρέχουν το αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό που βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο”.
Tον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Στρατόπεδο «Ανδρέα Καλίνσκη» συνόδευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος.


Περισσότερες φωτογραφίες εδώ