Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Απύθμενη η τουρκική προκλητικότητα > ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ SMS «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

«Καλώς ήρθατε στην Τουρκία»! Αυτό είναι το sms που λαμβάνουν αρκετοί κάτοχοι κινητών τηλεφώνων, κατά την άφιξή τους στην Κύπρο από διάφορες χώρες του κόσμου. Το μήνυμα προκαλεί την έκπληξη τόσο των Κυπρίων αλλά και ξένων που φτάνουν στο νησί μας για διακοπές και δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί από αυτούς τηλεφώνησαν στη CYTA για να ρωτήσουν τι συμβαίνει. Ο Ανδρέας Ι., από το Παραλίμνι, είναι ένας από αυτούς που έλαβαν τέτοιο μήνυμα.


Την κάρτα sim, που ήταν τοποθετημένη στο κινητό του, την προμηθεύτηκε από αγγλική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και, με το που άνοιξε το κινητό του στο αεροδρόμιο, εμφανίστηκε το μήνυμα. «Ένιωσα πολύ άσχημα μόλις το είδα αυτό. Δηλαδή αναρωτιέμαι τι σκέφτονται οι ξένοι όταν φτάνουν στην Κύπρο και το βλέπουν αυτό». Όπως μας εξήγησε, το μήνυμα που του εστάλη από εταιρεία των κατεχομένων περιείχε πληροφορίες για τις μεθόδους με τις οποίες μπορούσε να πιστώσει το λογαριασμό του από ξένη χώρα, όπως με πιστωτική κάρτα, τηλεφωνικώς κλπ.
Πρόσφατα, άλλη μια επισκέπτρια από την Ελλάδα αναγκάστηκε να παραπονεθεί στη CYTA, αφού έπιανε λήψη από την ίδια εταιρεία και ήθελε να μάθει περί τίνος πρόκειται.
Σε επικοινωνία μας με λειτουργό της CYTA, μας αναφέρθηκε ότι το θέμα βρίσκεται εν γνώσει τους αφού έχουν γίνει αρκετά παράπονα μέχρι στιγμής. «Πρόκειται για παρεμβολές πομπών από τα κατεχόμενα, αφού υπάρχουν αρκετές περιοχές όπου το σήμα εταιρειών τούρκικων συμφερόντων είναι πιο δυνατό από αυτό της CYTA ή άλλων εταιρειών, που έχουν σαν έδρα τους τις ελεύθερες περιοχές».

Εξηγώντας το πρόβλημα, ο λειτουργός σημείωσε ότι όσοι λαμβάνουν αυτό το μήνυμα έχουν την επιλογή του δικτύου τους αυτόματη και έτσι το κινητό επιλέγει εταιρεία από μόνο του αν δεν βρει τη συγκεκριμένη εταιρεία της κάρτας που είναι τοποθετημένη εντός του.
«Όσοι λάβουν αυτό το μήνυμα, μπορούν να μπαίνουν στο μενού του κινητού τους και να επιλέγουν χειροκίνητη επιλογή δικτύου ώστε να βρουν εκείνο της CYTA ή της εταιρείας που επιθυμούν, έτσι ώστε να αποφεύγεται αυτή η σύγχυση», αναφέρει ο λειτουργός.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ