Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

«Ανοχύρωτη» πολιτεία εμφανίζεται από θαλάσσης η Κρήτη

«Ανοχύρωτη» πολιτεία εμφανίζεται από θαλάσσης η Κρήτη, καθώς η πλειονότητα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος «βγήκε στη στεριά», με τα ανατολικά και νότια θαλάσσια σύνορα του νησιού να είναι εντελώς απροστάτευτα. «Υπάρχουν συνολικά επτά Λιμενικές Αρχές νότια και ανατολικά του νησιού και δεν υπάρχει ούτε ένα επιχειρησιακό πλωτό μέσο να αντιμετωπίσει ένα απλό περιστατικό» καταγγέλει στην εφημερίδα Real News ο πρόεδρος της Ένωσης των Λιμενικών Μενέλαος Δαφέρμος.
 
«Είναι ανοχύρωτο νησί αυτή τη στιγμή η Κρήτη» υποστηρίζει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα νότια παράλια της χώρας, όπου παρατηρείται αύξηση του μεταναστευτικού κύματος λόγω των γεγονότων στις χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα υπερσύγχρονο (αλεξίσφαιρη θωράκιση, θερμικές κάμερες, τελευταίας τεχνολογίας τηλεπικοινωνιακά συστήματα κλπ) σκάφος του Λιμενικού, που βρίσκεται στη Παλαιοχώρα Χανίων και δεν εκτελεί καθόλου περιπολίες γιατί δεν έχει …καύσιμα!
Ο πρόεδρος της Ένωσης των Λιμενικών Μενέλαος Δαφέρμος τονίζει πως «είμαστε τυχεροί γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει δύσκολα περιστατικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε γίνει διεθνώς ρεζίλι».
Εφημερίδα: REAL NEWS - Geopolitics and Daiy News