Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Ξέπλυμα μαύρου και αιματοβαμμένου χρήματος τάζει η Αλβανική Κυβέρνηση στους μετανάστες - η μεγαλύτερη εισροή “μαύρων χρημάτων’ αναμένεται από την χώρα μας

«Οικονομική αμνηστία» ονομάζουν το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Τρόπο για να εισάγει τα “μαύρα” χρήματα των Αλβανών μεταναστών αναζητά η Αλβανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών της Αλβανίας Alfred Rushaj, έχει καθοριστεί μια φορολόγηση 3% για τους μετανάστες, έτσι ώστε να τους ωθήσει στην εισροή και νομιμοποίηση των χρημάτων τους στην Αλβανία. Με αυτό τον τρόπο ασχέτως αν τα χρήματα προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες, με μια χαμηλή φορολόγηση υπέρ του αλβανικού δημοσίου και μια απλή αίτηση από τους μετανάστες, χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις, νομιμοποιούνται!

Πέραν των αιματοβαμμένων χρημάτων, το ελληνικό Δημόσιο βγαίνει χαμένο και από τα δεδουλευμένα αλλά αδήλωτα χρήματα, τα οποία ουδέποτε φορολογήθηκαν στην Ελλάδα ενώ το 3% αυτών θα πάει στην Αλβανία με μια εύκολη “μηχανή” ξεπλύματος.
Ο Υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τους “σκληρούς όρους” που έχουν τα άλλα κράτη ως προς την διακίνηση των μαύρων χρημάτων, η οποία θα δυσκολέψει “το ξέπλυμα” στην Αλβανία και την αιμοδότηση των εκεί τραπεζών.
Σύμφωνα με τις στατιστικές μελέτες τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2011 έπεσαν στα 153,1 εκατομμύρια ευρώ από τα 170 εκατομμύρια για την ίδια χρονική περίοδο το 2010 και 183 εκατομμύρια το 2009, και σε συνδυασμό με την τουριστική σεζόν κάνει την Αλβανική κυβέρνηση να επισπεύσει τα μέτρα την οικονομικής αμνηστίας, όπως την χαρακτήρισαν.
Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τους μετανάστες τέκνα προς του γονείς που μένουν μόνιμα Αλβανία, και αποτελούν μια μορφή πρόνοιας – σύνταξης μιας μεγάλης μερίδας των υπερήλικων της χώρας.
Οι Αλβανοί μετανάστες κατά τις επίσημες στατιστικές μελέτες της γείτονας, σε ποσοστό ανά χώρα έχουν ως εξής:
42% – βρίσκονται στην Ελλάδα
32% – βρίσκονται στην Ιταλία
8,5% – στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Συνεπώς η μεγαλύτερη εισροή “μαύρων χρημάτων’ αναμένεται από την χώρα μας… με περαιτέρω απώλειες και καταρράκωση του Ελληνικού Δημοσίου.
http://borioipirotika.blogspot.com/