Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Οι ήρωες της Ελευσίνας

Ρισκάρουν κάθε μέρα τη ζωή τους. Αυτή τη περίοδο τη λεγόμενη αντιπυρική, τα ρίσκα που παίρνουν είναι πολλές φορές πολύ μεγάλα. Δεν πληρώνονται γι’αυτό. Κάποιοι τους θεωρούν …παρακατιανούς της ΠΑ και αυτό είναι ντροπή και αίχος. Οι πιλότοι των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών είναι “πρώτοι μάγκες”. Τα όσα είπε ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης σε τηλεοπττική του συνέντευξη είναι μία ελάχιστη έστω αναγνώριση των όσων προσφέρουν και κυρίως των όσων ρισκάρουν.

“Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι και εγώ ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πιστεύω όλος ο ελληνικός λαός, για την αυτοθυσία τους, για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Πολεμική Αεροπορία, για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, για την προστασία δηλαδή με άλλα λόγια του περιβάλλοντος, της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Πρέπει να πούμε ότι και τα στελέχη και οι πιλότοι, αλλά και οι Μηχανικοί, το τεχνικό προσωπικό, δουλεύουν χωρίς ωράριο, δουλεύουν νύχτες για να συντηρούν τ’ αεροπλάνα έτσι ώστε να είναι έτοιμα το άλλο πρωί. Δουλεύουν πολλές φορές υπό συνθήκες υπεράνθρωπες. Είναι το μοντέλο που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Της δουλειάς, της προσπάθειας, του φιλότιμου, της αυτοθυσίας. Όπως, επίσης, θα ήταν λάθος να ξεχάσω να επισημάνω, το πόσες απώλειες πιλότων είχαμε στην προσπάθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Αξίζουν την τιμή μας. Όλα τα στελέχη τα συγχαίρουμε, τους ευχόμαστε πάντα καλή δύναμη, καλή τύχη και είμαστε δίπλα τους”.

onalert