Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

«Καλλικράτης» στην ελληνική στρατιωτική Δικαιοσύνη…

Σχέδιο για την δημιουργία «Καλλικράτη» και στη στρατιωτική δικαιοσύνη φαίνεται ότι επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με αφορμή σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Μπεγλίτης διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι «κατόπιν οδηγιών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συγκροτήθηκε από τη Διεύθυνση Στρατιωτικής Δικαιοσύνης επιτροπή, με έργο τη σύνταξη και υποβολή μελέτης που θα αναφέρεται στις νομικές-συνταγματικές και πραγματικές δυνατότητες υλοποίησης των κατευθυντηρίων εντολών και οδηγιών της πολιτικής ηγεσίας».

Η συγκεκριμένη επιτροπή που θα πρέπει να υποβάλει τη μελέτη της την 1η Αυγούστου, έχει κληθεί να μελετήσει:
> Την κατάργηση των Στρατοδικείων-Ναυτοδικείων-Αεροδικείων Χανίων και Ιωαννίνων και την ενσωμάτωση αυτών σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).
> Την κατάργηση ενός ακόμη στρατιωτικού δικαστηρίου εκ των Στρατοδικείου-Αεροδικείου Λάρισας ή Στρατοδικείου Ξάνθης, ανάλογα με τον αριθμό των υποθέσεων αυτών και την ενσωμάτωσή τους σε μεγαλύτερα στρατιωτικά δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).
> Την ενοποίηση ή συγχώνευση των τριών στρατιωτικών δικαστηρίων Αττικής υπό ενιαία διοίκηση, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή.
> Τον συνυπολογισμό, κατά τη σύνταξη της μελέτης, του συνολικού οφέλους και της εξοικονόμησης προσωπικού.
Όπως αναφέρει στο έγγραφο του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, η τελική απόφαση για το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων θα ληφθεί μετά την υποβολή της μελέτης στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και κατόπιν διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
defence-point