Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Λίβυος αξιωματούχος: «Μετά πέντε μήνες βομβαρδισμών είμαστε δυνατοί και δεν διαλυόμαστε»

Ο Λίβυος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ δήλωσε ότι η Λιβύη είναι διατεθειμένη να έχει και νέες συναντήσεις με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, έπειτα από αυτή που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακό στην Τυνησία, ενώ πρόσθεσε ότι Λίβυοι αξιωματούχοι είχαν έξι συναντήσεις με ανώτερους εκπροσώπους των εξεγερμένων. «Υπήρξε μία συνάντηση στην Τυνησία μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ και αξιωματούχων της Λιβύης. Έγινε κατά τη γνώμη μας γόνιμος διάλογος», πρόσθεσε.

«Εξηγήσαμε πολλά πράγματα στους Αμερικανούς αξιωματούχους. Κατανοούμε ότι δεν έχουν γνώση ολόκληρης της εικόνας, διορθώσαμε την παραπληροφόρηση. Πιστεύουμε ότι νέες συναντήσεις στο μέλλον θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων της Λιβύης. Είμαστε διατεθειμένοι να μιλήσουμε ξανά στους Αμερικανούς», υπογράμμισε ο Ιμπραχίμ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι έπειτα από πέντε μήνες πολέμου και βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ η Λιβύη παραμένει «πολύ δυνατή και δεν διαλυόμαστε».
«ΝΑΤΟ χάνεις, θα χάσεις. Οι ένοπλες συμμορίες δεν έχουν μέλλον στην υπόλοιπη χώρα. Παραδεχθείτε το», υπογράμμισε ο Ιμπαχίμ, ενώ πρόσθεσε ο «Καντάφι δεν θα εγκαταλείψει τη Λιβύη και δεν θα εγκαταλείψει τη θέση του».

defencenet