Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Παντού άνθρωποι της Goldman Sachs, ακόμα και στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας

Την παροιμία “η πουτάνα θέλει να κρυφτεί – η χαρά δεν την αφήνει” φυσικά την ξέρετε. Τη βιώνουμε καθημερινά με της πόρνες των τραπεζιτών που κάνουν τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους κλπ, που μόλις μετά βίας κρατούν κάποιες κάποιες αποστάσεις από τους “νταβάδες” τους. Το τραπεζικό- τοκογλυφικό κατεστημένο περνά σε νέα επίπεδα πρόκλησης με το διορισμό του νέου προδρου της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, αντικαθιστώντας τον “λατρεμένο” μας Τρισέ. Σύμφωνα με άρθρο του reuters που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ο νέος πρόεδρος είναι ο Ιταλός καθηγητής Mario Draghi και αναλαμβάνει καθήκοντα από τις 1/11/2011 έως και τις 31/10/2019.


Ο κύριος καθηγητής στηρίχθηκε φυσικά από τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος φέρεται να έκανε σχετική συμφωνία με τον Σαρκοζί. Μέχρι εδώ καλά θα πει κάποιος καλόπιστος αναγνώστης. “Προφανώς θα μας πιει το αίμα και αυτός – γιατί αναφερετε το όνομά του”. Ο κύριος καθηγητής έχει προιστορία στην Goldman Sachs, μπήκε στην τράπεζα το 2002 και ασχολήθηκε με “Specifically, he will help the firm develop and execute business with major European corporations and with governments and government agencies worldwide.” κατά το σχετικό δελτίου τύπου της Goldman Sachs.
Με άλλα λόγια ήταν επικεφαλής του τμήματος που έκανε τις συναλλαγές με την κυβέρνηση Σημίτη το 2002. Πούλησε σε όλα τα γρουνάκια μπόλικο χρέος και στη δική μας έκανε και swaps ώστε να κρυφτεί το χρέος μας κάτω από το χαλί – ναι ναι αυτά που είναι απόρρητα και δεν ανακοινώνονται από την ΕΚΤ…
Σύμφωνα με το Reuters o κ. καθηγητής έδωσε εξηγήσεις σχετικά με τη σχέση του με την Goldman στο ευρωκοινοβούλιο και τους έπεισε. Συγκεκριμένα “In appearances before the European Parliament’s finance committee, Draghi has made clear that his role at Goldman Sachs between 2002 and 2005 did not involve selling financial instruments but was largely an advisory position.”
Με άλλα λόγια “σύμβουλος” ήταν ο άνθρωπος – όχι “πωλητής”, οπότε όλα καλά! Πλεόν ο αρχιτέκτονας του χρέους της ευρωζώνης γίνεται καπετάνιος του Ευρώ. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Και εις ανώτερα!
ΥΓ. Το οικοδόμημα της ΕΕ θα καταρεύσει σύντομα λόγω διαφθοράς ή ιδέα μου είναι;
olympia