Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Ο συμμαχικός στόλος πότε θα καταπλεύσει στο Φάληρο;

Στις 18 Νοεμβρίου 1916 οι συμμαχικές δυνάμεις της Αντάντ υπό τον ναύαρχο Φουρνιέ (3.000 Γάλλοι και Βρετανοί) αποβιβάσθηκαν στο Φάληρο, σε μία πρωτοβουλία που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτος ο βασιλιάς Κωνσταντίνος. Ήταν δηλαδή μία στρατιωτική κίνηση που είχε πολιτικό – πολιτειακό αποτέλεσμα. Πόσο κοντά είμαστε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Μόνο σήμερα υπάρχουν δύο δημοσιεύματα που επιβεβαιώνουν αυτά τα σενάρια.


- Από την μία οι Financial Times προαναγγέλλουν «διεθνή κηδεμονία της Ελλάδας», στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται «διεθνής εμπλοκή στη διαδικασία είσπραξης φόρων και ιδιωτικοποίησης κρατικών στοιχείων ενεργητικού, ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση νέων δανείων στήριξης» στην Ελλάδα. Το ότι ο διεθνής παράγοντας έχει πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης στον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου είναι το πρώτο (και εύλογο) συμπέρασμα.
Όμως έχει σημασία πως το κείμενο υπογράφεται από τρεις δημοσιογράφους, ο ένας εργάζεται στο Βερολίνο, ο δεύτερος στη Φρανκφούρτη και ο τρίτος στις Βρυξέλλες. Διότι δείχνει (και αυτό είναι το κρίσιμο δεύτερο συμπέρασμα) ότι Βερολίνο και Ε.Ε. συμφωνούν στην οικονομική υποτέλεια και κηδεμονία της Ελλάδας, η οποία θα γίνει κράτος προτεκτοράτο (κυρίως της Γερμανίας).


- Από την άλλη η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει ότι η CIA φοβάται πραξικόπημα στην Ελλάδα! Η εφημερίδα γράφει ότι η CIA ανησυχεί μη τυχόν και η κλιμακούμενη βία εξαιτίας των λαϊκών διαδηλώσεων συντελέσει στην απώλεια ελέγχου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποιεί πως τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε στρατιωτικό πραξικόπημα (!!!!). Η εφημερίδα δεν εξηγεί πως οι λαϊκές αντιδράσεις θα μετατραπούν σε στρατιωτικό κίνημα (π.χ. βλέπουν κανένα Τσάβες;), ωστόσο η πληροφορία είναι σημαντική.
Για τον διεθνή παράγοντα (κυρίως Γερμανία και ΗΠΑ) η Ελλάδα γίνεται μία χώρα υπό οικονομική κηδεμονία και με πολιτικό δημοκρατικό σύστημα υπό αμφισβήτηση. Το πρόβλημα όχι τόσο για την κυβέρνηση όσο για την Ελλάδα είναι διπλό: και οικονομική και πολιτική υποτέλεια;


Τι έγραψε η τουρκική Χουριέτ
Η φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας!!!


Η αμερικανική CIA προειδοποιεί πως τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε στρατιωτικό πραξικόπημα.
Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, σύμφωνα με την οποία η CIA ανησυχεί μη τυχόν και η κλιμακούμενη βία εξαιτίας των λαϊκών διαδηλώσεων συντελέσει στην απώλεια ελέγχου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
Επικαλούμενη εμπιστευτική αναφορά της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, σημειώνει πως το ενδεχόμενο πραξικοπήματος δεν είναι εντελώς απίθανο, αν η κατάσταση χειροτερέψει κι άλλο.
Η Ελλάδα ταλαιπωρείται εξαιτίας του μεγάλου δημόσιου χρέους της που ήδη αγγίζει τα €340 δισεκατομμύρια. Η ΕΕ, το ΔΝΤ, και η ΕΚΤ ασκούν ισχυρές πιέσεις προκειμένου η χώρα να προχωρήσει σε εντατικά προγράμματα αποκρατικοποιήσεων, ζητώντας παράλληλα και τη συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, κάτι που όμως φαίνεται αδύνατο μετά και τη πρόσφατη συνάντηση των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν απρόθυμα να στηρίξουν τα μέτρα περικοπής των δημοσίων δαπανών της χώρας που εφαρμόζει η σοσιαλιστική κυβέρνηση, ενώ τα σχέδια αποκρατικοποιήσεων και πώλησης δημόσιας περιουσίας που αναγγέλθηκαν πριν από μερικές ημέρες, οδήγησαν χιλιάδες λαού στους δρόμους προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.
Εν τω μεταξύ, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η χώρα του, η Γερμανία, Φιλανδία, και άλλες χώρες της ΕΕ δεν θα δώσουν τα υπόλοιπα χρήματα στην Ελλάδα, αν αυτή δεν προχωρήσει και σε επιπλέον μέτρα λιτότητας.
Όπως είπε ο Jan Kees de Jager «αποτελεί προϋπόθεση για την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους όρους που έθεσε το ΔΝΤ, αν θέλει να εισπράξει τη επόμενη δόση των €110 δις. του πακέτου της διάσωσης που συμφωνήθηκε πέρσι».


http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=report-military-coup-possible-in-greece-2011-05-29