Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Οι Τούρκοι μειώνουν τις σκοπιές στα στρατόπεδα τους, με τον..."αυτόματο φανταρο"

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Ένα σύστημα που θα βάλει τέλος στις σκοπιές στον τουρκικό στρατό ανέπτυξαν οι γείτονες μας. Το σύστημα NOBETÇİ είναι το αυτοματοποιημένο σύστημα σκοπιάς το οποίο δεν χρειάζεται να υπάρχει κανένας φαντάρος στη θέση του. Το συγκεκριμένο συστημα αποτελείται απο ένα όπλο AK-47, ένα πολυβόλο 7,62 mm , μια θερμική κάμερα νυχτερινής οράσεως. Ολο το σύστημα λειτουργεί με τηλεχειριστήριο από το κέντρο ελέγχου κάθε στρατοπέδου και ο κάθε χειριστής μπορεί να παρακολουθεί πολλές θέσεις σκοπιάς. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές ιδανική χρήση προβλέπει ο κάθε χειριστής απο το κέντρο ελέγχου να ελέγχει 6 θέσεις.


Το σύστημα "NÖBETÇİ" έχει αναπτυχθεί απο την εταιρεία " Yüksel Savunma Sistemleri". H κάμερα του συστήματος περιστρέφεται 350 μοίρες. Ο χειριστής μπορεί να παρακολουθεί όλες τις κινήσεις γύρω από το σημείο με μια απλή κίνηση.
Το σύστημα βοηθά το στρατό από πολλές απόψεις. Μειώνει τον αριθμό των στρατιωτών για τις σκοπιές, αυξάνει την ασφάλεια και προστατεύει τους στρατιώτες από τις κλιματικές συνθήκες όπως το κρύο η την υπερβολική ζέστη.
Το "Nöbetçi" θα τοποθετηθεί σε πολλά στρατόπεδα και φυλάκια στην Νοτιοανατολική Τουρκία όπου γίνονται πολλές επιθέσεις από τους Κούρδους αντάρτες.
Ο "αυτόματος φαντάρος" όπως το αποκαλούν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχει πολλά εφεδρικά συστήματα και σε περίπτωση που το όπλο κολλήσει ο χειριστής πατώντας ενα μονο κουμπί να χειριστεί το πολυβόλο ή αντίστροφα.

onalert