Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Εκατοντάδες Ορθόδοξοι πιστοί διαδήλωσαν έξω από την Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη στο Αμμάν της Ιορδανίας για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές του Θεόφιλου

Εκατοντάδες άραβες ορθόδοξοι διαδήλωσαν έξω από την Ελληνική ορθόδοξη Μητρόπολη στο Αμμάν της ιορδανίας για να διαμαρτυρηθούν για τις πολιτικές του Θεόφιλου. Στην διαδήλωση ομιλητές ήταν εκπρόσωπος του Ορθόδοξου Κεντρικού Συμβουλίου της Ιορδανία και της Παλαιστίνης δ. Ραούφ Abu Jaber, και ο αντιπρόεδρος της Ορθόδοξης κοινότητας στην Ιορδανία, και στην Παλαιστίνη δ. Μαρουάν Τουμπάσι.Ο ομιλητές ζήτησαν από την ιορδανική κυβέρνηση την εφαρμογή του νόμου αριθ. (27) για το έτος 1958, έτσι ώστε οι Ορθόδοξοι Άραβες να έχουν το δικαίωμα να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους (δηλ των εκκλησιών κοινοτήτων) και να σταματήσει η πώλησείς και εκμίσθωσείς από το Ελλήνικο Ορθοδόξο Πατριαρχείο προς το κράτος του Ισραήλ. Επίσης, τόνισαν στις δήλωσεις τους , την ανάγκη θέσπισης σχεδίων επιχειρησιακών αναπτύξεν για την εξυπηρέτηση του λαού της ενορίας, και «και να μην σατιρίζετε η αραβική ταυτότητα".
Επίσης δήλωσαν ότι από το πατριαρχείο γίνετε συστηματική διάκριση προς τους άραβες και ζήτησαν επίσης περισσότερους άραβες επισκόπους περρισότερες μονές με άραβες μοναχούς και εξάλλου είπαν ότι ήταν μια προεκλογική δέσμευση του Κ. Θεοφίλου πριν τις εκλογές» Βεβαίως ο κ. Θεόφιλος δεν πραγματοποίησε καμία από τις συμφωνίες που υποσχέθηκε τις μόνες συμφωνίες που πραγματοποιεί είναι με το κράτος του ισραήλ..
Επίσης τονίστηκε στους διαδηλωτές η απόρριψή από τον συνεχή έλεγχο του ελληνικού Πατριαρχείου, καθώς και η ανάγκη για τοπική προσαρμογή.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ