Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Δηλώσεις ρατσισμού από υψηλό στέλεχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Bundesbank

Παλιές πληγές ανοίγει στη Γερμανία στέλεχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ο οποίος με την ευκαιρία έκδοσης βιβλίου του που αναφέρεται περιφρονητικά στους Τούρκους μετανάστες, έκανε δηλώσεις, ότι οι Εβραίοι ξεχωρίζουν από την ανθρωπότητα, λόγω γονιδίου. Οι ηγέτες της γερμανικής κυβέρνησης άσκησαν δριμεία κριτική με τον υπουργό Εξωτερικών Γκουίντο Βέστερβελε και τον υπουργό Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούντενμπεργκ να δηλώνουν ότι ο Τίλο Σαραζίν βγήκε εκτός ορίων.

"Όλοι οι Εβραίοι έχουν κοινό ένα συγκεκριμένο γονίδιο, οι Βάσκοι έχουν κοινό ένα συγκεκριμένο γονίδιο που τους κάνει διαφορετικούς από τους άλλους" ήτανη δήλωση του Σαραζίν στην εφημερίδα Welt am Sonntag με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του με τίτλο "Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της", αλλά παράλληλα αρνείται ότι ευνοεί ρατσιστικές αντιλήψεις. Όπως είναι γνωστό, η ρίζα του ρατσισμού είναι ο βιολογικός και κατ'επέκταση ο κοινωνικός ή πολιτικός, των ανθρώπων με βάση την καταγωγή ή άλλες διακρίσεις.
Ο Σαραζίν έχει αντιμετωπίσει δριμύτατη κριτική και για τα προσβλητικά του σχόλια για τους μουσουλμάνους μετανάστες και έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολλές φορές για τα επικριτικά του σχόλια για τους Τούρκους και τους Άραβες που ζουν στη Γερμανία.
Στο βιβλίο του ο Σαραζίν υποστηρίζει ότι οι μουσουλμάνοι υποβαθμίζουν τη γερμανική κοινωνία, παντρεύονται εισαγόμενες συζύγους και έχουν κακή συμπεριφορά. Γράφει ότι οι νεαροί μουσουλμάνοι άνδρες είναι επιθετικοί εξαιτίας της σεξουαλικής τους απόγνωσης.
"Δυστυχώς, το μεγάλο δυναμικό για επιθετικότητα σε αυτή την ομάδα είναι εμφανές. Τα αγόρια αραβικής καταγωγής δεν μπορούν να πλησιάσουν τα κορίτσια της ίδιας καταγωγής", συνεχίζει.
"Στο τέλος, χρησιμοποιούν τις νεαρές Γερμανίδες της κατώτερης τάξης, που είναι πιο εύκολο να τις κατακτήσουν, και μετά τις περιφρονούν επειδή είναι τόσο εύκολες" γράφει ο Σαραζίν.
Ήδη οι δηλώσεις του δεν έχουν προκαλέσει μόνον την εβραϊκή και τις υπόλοιπες κοινότητες μίας Γερμανίας που θεωρείται η πλέον πολιτικά ορθές της Ευρώπης, αλλά και της κεντρικής γερμανικής τράπεζας, η οποία τώρα κάνει λόγο για πιθανή δίωξή του, ενώ κρατά αποστάσεις δηλώνοντας ότι πρόκειται για προσωπική άποψη του Σαραζίν και δεν συνδέεται με το ρόλο του στην τράπεζα, όσο αυτό μπορεί να γίνει πιστευτό.
Πέρυσι, η γερμανική κεντρική τράπεζα του αφαίρεσε ορισμένες από τις αρμοδιότητές του. Αν το διοικητικό συμβούλιό της ψήφιζε υπέρ της απομάκρυνσής του, η κίνηση αυτή θα απαιτούσε στη συνέχεια την έγκριση του προέδρου.
Πόσο μάλλον όταν ο Αξελ Βέμπερ, υποστηρίζεται από στελέχη της κυβέρνησης για διάδοχος του Ζαν Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον επόμενο χρόνο.
Η τύχη πλέον του Σαραζίν κρέμεται από λεπτό νήμα:
"Δεν υπάρχει χώρος στον πολιτικό διάλογο για σχόλια που ευνοούν τον ρατσισμό ή τον αντισημιτισμό", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βέστερβελε.

news247