Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Εκπαιδευτής ήταν, ο νεκρός χειριστής, που κηδεύεται σήμερα στην Άρτα, κρίσιμη παραμένη, η κατάσταση του βαριά τραυματισμένου, εκτός κινδύνου ο τρίτος χειριστής

Διάτρηση πνεύμονα, χτυπήματα στο κεφάλι και σοβαρά κατάγματα στη λεκάνη, απ' όπου προκλήθηκε ακατάσχετη αιμορραγία, έφερε ο 34χρονος χειριστής, όταν μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα στο νομοσοκομείο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον διευθυντή, Κ. Γεωργόπουλο, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου εισήχθη, η κατάσταση του τραυματία σταθεροποιήθηκε αργά το βράδυ. Όπως δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων του 34χρονου, δεν έχει γίνει κάποια επέμβαση και οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες». Ο δεύτερος χειριστής μεταφέρθηκε, επίσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική.

Φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα και έχει κάκωση στον αυχένα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του. Στην πατρίδα του, την Άρτα, εξάλλου, κηδεύεται στις 17.30 σήμερα ο εκπαιδευτής, που επέβαινε στο διθέσιο πολεμικό αεροσκάφος.
Στην εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης συμμετείχαν έξι αεροσκάφη, που είχαν απογειωθεί από την 115 πτέρυγα μάχης, 340 μοίρα. Ειδική επιτροπή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.

e-typos