Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Διαδικτυακή επίθεση Σκοπιανών και Βούλγαρων κατά της Ελλάδας

Υψηλό αγωνιστικό φρόνημα και εθνική ομόνοια και ενότητα για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και την υπεράσπιση γενικότερα της χώρας μας ζήτησε, χθες από άμβωνος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, στηλιτεύοντας την κοινή διαδικτυακή δράση σκοπιανικών και βουλγαρικών αλυτρωτικών κύκλων, που διαχέουν στο Internet κείμενα στην ελληνική -και όχι μόνο γλώσσα- που ισχυρίζονται ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική. Υπερθεματίζοντας την αγωνιστικότητα του κοιμηθέντος πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης, Αυγουστίνου Καντιώτη, στην υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας ο κ. Άνθιμος χαρακτήρισε αναγκαία την επίδειξη του ιδίου φρονήματος από όλους τους πολίτες, έναντι προκλήσεων, όπως η προαναφερόμενη.

Στον εν λόγω διαδικτυακό τόπο ( www.bulgarmak.org ) που κατήγγειλε δημοσίως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο «Βουλγαρικά Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Μακεδονία» και σε επιμέρους ενότητα για τη Μακεδονία ( www.bulgarmak.org/makedonia.htm ) με τίτλο «Μακεδονία: Από πού κι ως πού ελληνική;», περιλαμβάνονται στα ελληνικά 120 σελίδες ανθελληνικής προπαγάνδας, με ισχυρισμούς όπως ότι «η Μακεδονία δεν ήταν ποτέ ελληνική πριν τους Βαλκανικούς πολέμους», ότι «στη Μακεδονία δεν υπήρχαν Γρεκοί πριν από τον 20ό αιώνα», ότι «οι πρώτοι Γρεκοί ήρθαν μετανάστες στη Μακεδονία το 1912 ακολουθώντας το στρατό τους και το 1923 εμπλουτίσθηκαν με εκχριστιανισμένους Λαζοπόντιους, Οθωμανούς και Σελτζούκους και λοιπούς οθωμανικούς υπήκοους γνωστούς ως Τουρκέλληνες, που εκδιώχθηκαν από την Οθωμανική αυτοκρατορία λόγω χριστιανικού θρησκεύματος με τον χαρακτηρισμό «ανταλλάξιμοι» και ότι «η Ελλάδα από το 1912 αντιμετωπίζει την Μακεδονία σαν ένα ακατοίκητο οικόπεδο, προβάλλοντας πάνω του ανύπαρκτα ιδιοκτησιακά δικαιώματα λόγω «έκτακτης χρησικτησίας» χωρίς ποτέ να ζητήσει την συναίνεση των γηγενών κατοίκων της.
Πέραν των παραπάνω ισχυρισμών, περιλαμβάνεται, επίσης, και η... πεποίθηση - πρόβλεψη ότι «το ρολόι της ιστορίας χτυπά αντίστροφα για το διαμελισμό της Ελλάδας από τρία έθνη. Η Ελλάδα θα χάσει τη Μακεδονία του Αιγαίου από τους Mακεδόνες, τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ηπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά στους Γρεκούς; Ο μικρός τους βράχος, που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική».

Ναυτεμπορική