Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Εβραίος ή μουσουλμάνος ο Μπαράκ Ομπάμα;

Η θετική στάση του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα για ανέγερση τεμένους κοντά στην περιοχή, όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, έδωσε την αφορμή στα αμερικανικά ΜΜΕ να δημοσιεύσουν την παραπλανητική είδηση, ότι δήθεν ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος! Και λέμε παραπλανητική είδηση, διότι αυτοί που την γράφουν γνωρίζουν ότι ο Ομπάμα είναι εβραϊκής καταγωγής, από την πλευρά της μητέρας του. Είναι οι ίδιοι, που κατά την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενοι το χρώμα του Ομπάμα, τον παρουσίαζαν στην αμερικανική κοινή γνώμη λίγο-πολύ ως το νέο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αποφεύγοντας σκόπιμα να δημοσιοποιήσουν την εβραϊκή καταγωγή του.

Ο Ομπάμα από έξι χρονών, μετά τον δεύτερο γάμο της μητέρας του, της Stanley Ann Dunham (1942-1995) ανατράφηκε εβραϊκά κοντά στους γονείς της μητέρας του. Εβραϊκής καταγωγής είναι και η σύζυγός του Michelle. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως και όλοι σχεδόν οι Εβραίοι της Αμερικής, έχει βολευτεί σε μίαν προτεσταντική αίρεση, αλλά δεν έχει ξεχάσει ποτέ τις εβραϊκές του ρίζες. Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Down Town» παρουσιάζει την οικογένεια Ομπάμα στην προεδρική τραπεζαρία, στο Λευκό Οίκο, μαζί με φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα. Όλοι οι άνδρες της παρέας –πλην του Ομπάμα- φορούν το εβραϊκό σκουφάκι και όλοι οι συνδαιτυμόνες ψάλλουν προσευχές, πριν από το φαγητό, κρατώντας το ίδιο βιβλίο προσευχών! (Δίπλα δημοσιεύουμε την φωτογραφία).
Ακόμη υπάρχει κανείς που πιστεύει, ότι ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος;
Ο ανταποκριτής του «Φιλελευθέρου» στις ΗΠΑ, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός, όταν μεταφέρει στην κυπριακή κοινή γνώμη τις παραπλανητικές ειδήσεις που κατασκευάζουν τα αμερικανοεβραϊκά ΜΜΕ και που στοχεύουν, φυσικά, κάπου αλλού.

Ρωμηοσύνη