Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Στον αέρα η κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες που θέλουν να επισκεφθούν την Αμερική. Μεγάλο ρόλο στην απόφαση παίζει και το λαθρονομοσχέδιο


Οι "φάπες" δεν έχουν τελειωμό για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Τώρα έρχεται και η Αμερικάνικη (κατά 99%) απόφαση να μην καταργηθεί τελικά η βίζα για τους Έλληνες που θέλουν να επισκεφθούν την Αμερική,για λόγους εθνικής ασφαλείας. Αυτό φαίνεται να σκέφτονται οι αμερικανοί μετά την αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του αεροπλάνου της Delta ανήμερα των Χριστουγέννων αλλά και τις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα.Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και το λαθρονομοσχέδιο που θέλει να φέρει η τωρινή κυβέρνηση,που δίνει ιθαγένεια σε όποιον πέρασε τα σύνορα.Γιατί αυτό είναι το νομοσχέδιο,οι Αμερικάνοι δεν τρώνε κουτόχορτο.Ξέρουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μετανάστες πολλά χρόνια με πλαστά χαρτιά,και πολλοί από αυτούς είναι φανατικοί Ισλαμιστές από το Αφγανιστάν το Ιράκ και άλλες χώρες που δεν τρέφουν και ιδιαίτερη συμπάθεια στην Αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Η Ελλάδα έχασε τη μοναδική ευκαιρία τον Νοέμβριο να υπογράψει την κατάργηση της βίζας, όταν οι Αμερικανοί θεώρησαν «εκβιασμό» το ελληνικό αίτημα να προσκληθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο ή στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Όταν η Αθήνα έλαβε αρνητική απάντηση για την πρωθυπουργική επίσκεψη προτάθηκε να πάει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Όμως ούτε αυτές οι επισκέψεις κατέστησαν δυνατές για ανεξήγητους λόγους, οπότε η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να περιμένει την πρώτη επίσκεψη του κ. Δρούτσα στην αμερικανική πρωτεύουσα, η οποία αναμένεται τις πρώτες τρεις ημέρες του Φεβρουαρίου. Διπλωματική πηγή δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιη η υπογραφή κατάργησης της βίζας στη διάρκεια της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού, η οποία αναμένεται να «κλειδώσει» σήμερα. Όμως γίνονται μεγάλες προσπάθειες, στις οποίες συμμετέχει και η ελληνοαμερικανική κοινότητα, για να πειστεί η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας. Η ίδια πηγή ενημέρωσε ότι η κ. Ναπολιτάνο είχε αποφασίσει να επισκεφθεί την Ελλάδα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, αλλά ανέβαλε το ταξίδι χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση. Και μετά από αυτό,να περιμένουμε και την εξαγγελία του Αγγλικού κοινοβουλίου,περί της αποφάσεως χορήγησης ιθαγένειας σε μετανάστες στην Ελλάδα.Και οι Άγγλοι έχουν ισχυρά επιχειρήματα να προσβάλουν αυτή την απόφαση της κυβερνήσεως για τους δικούς τους εθνικούς λόγους Ασφαλείας.
Κάτι για το όποιο δεν ενδιαφέρεται η Ελληνική κυβέρνηση.

ventetta