Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Σχέδιο Τούρκων για κατάληψη του Έβρου! Αφιερωμένο στους υπερασπιστές της ελληνοτουρκικής φιλίας!


Κατάληψη τμήματος του ελληνικού Έβρου προτείνει ο αρχηγός του Α΄ Σώματος Στρατού Τσετίν Ντογάν στο πλαίσιο του σεμιναρίου που οργανώθηκε τον Μάρτιο του 2003. Η εφημερίδα «Ταράφ» επανήλθε χθες με νέες αποκαλύψεις, αν και το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας επιμένει ότι πρόκειται για σενάρια στο πλαίσιο του σεμιναρίου, τα οποία δεν θα εφαρμόζονταν. Το χθεσινό νέο δημοσίευμα της «Ταράφ», η οποία εδώ και μέρες αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του «Σχεδίου Βαριά» του στρατού που στόχευε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν, είχε τίτλο «δεύτερη κρίση στα Ίμια».  Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, το οποίο αποτελείται από 175 απομαγνητοφωνημένες σελίδες, προτείνεται η χαμηλή ένταση με την Ελλάδα με στόχο να διασφαλιστεί η εθνική ενότητα στην Τουρκία. Την τρίτη ημέρα του σεμιναρίου ο Τσετίν Ντογάν προτείνει να εισέλθει ο τουρκικός στρατός από τα βόρεια του Έβρου και να δημιουργηθεί μια τεχνητή κρίση. Προτείνει κατάληψη τμήματος του ελληνικού εδάφους δίπλα στο βόρειο τμήμα του ποταμού Έβρου. Η επιχείρηση θα ενισχυόταν από την αεροπορία και το ναυτικό της Τουρκίας.


Η εφημερίδα «Ταράφ» αποκαλύπτει επίσης και την ομιλία ενός αξιωματικού ονόματι Αλμπάι, ο οποίος αναφέρει πως ο τουρκικός στρατός ανάγκασε τους Ρωμιούς της Ίμβρου να εγκαταλείψουν το νησί τους. Παραδέχεται ότι η ανοιχτή φυλακή η οποία έγινε στην Ίμβρο το 1965 ήταν ένα σχέδιο για να φύγουν οι Ρωμιοί. «Στείλαμε μονάδα χωροφυλακής στην Ίμβρο. Κάναμε ανοιχτή φυλακή και ως αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός μετανάστευσε», λέει ο αξιωματικός Αλμπάι.

Κατάρριψη αεροσκάφους
Στο πλαίσιο του «Σχεδίου Βαριά», το οποίο άρχισε να αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ταράφ», περιλαμβανόταν και η πρόκληση που θα οδηγούσε στην κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό με στόχο της δημιουργία κρίσης. Αν δεν πετύχαινε το σχέδιο, τότε θα κατέρριπταν μόνοι τους το δικό τους αεροσκάφος ισχυριζόμενοι ότι το κατέρριψε ελληνικό. Στο ίδιο σχέδιο σχεδιαζόταν και ο βομβαρδισμός δύο τζαμιών στην Κωνσταντινούπολη με στόχο να προκληθεί χάος στη χώρα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για εκδήλωση πραξικοπήματος.