Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

Απαιτείται αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Ελληνικό Στρατό

Όλα τα λύσανε και το μόνο που απέμενε ήταν να μειωθεί η θητεία από 12 μήνες σε 9! Αλλά γιατί 9 μήνες και να μην τους στέλνετε το απολυτήριο στο σπίτι, αφού μέχρι να μπουν θα βγουν; Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι...Αποδυναμώνουν την άμυνα γύρω μας, σε μια στιγμή που πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα. Όχι μόνο από ανατολάς. Όλοι έχουν βάλει στο μάτι τα ιμάτιά μας...Κι εμείς γκρεμίζουμε τείχη...Και διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας ότι δεν οφείλουν τίποτα στην πατρίδα. Μόνο αυτή μας χρωστάει...Είναι επικίνδυνοι γιατί απογυμνώνουν τον στρατό! Χωρίς να είναι ΕΤΟΙΜΗ η υποδομή για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν με τη μείωση της θητείας, αφού έτσι θα στερηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις 30.000 άντρες. Την ώρα που έχουν ήδη μείνει χωρίς στρατιωτική παρουσία νησιά του Αιγαίου, που για εθνικούς λόγους είναι άκρως απαραίτητη, με δεδομένες τις τουρκικές προθέσεις. Επικίνδυνη είναι όμως και η στάση των Αρχηγών και των τριών όπλων.

Και ιδιαίτερα του Α/ΓΕΕΘΑ. Ξέρουμε ότι δεν συμφωνούν. Αλλά σιωπούν! Βάζοντας προφανώς πάνω απ' όλα την καρέκλα. Κι όχι την πατρίδα. Έχουν τεράστια ευθύνη. Απέναντι στον λαό, αλλά και στη χώρα. Ας μην το ξεχνούν. Υπάρχει και η παραίτηση σε αποφάσεις που πλήττουν την άμυνα που η χώρα τούς έχει εμπιστευθεί.
Το χάπι το χρυσώνει ο εκάστοτε υπουργός Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι οι ανάγκες από τη μείωση της θητείας θα καλυφθούν με προσλήψεις οπλιτών πενταετούς θητείας. Όμως, όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί, μια τέτοια αλλαγή θα πρέπει να γίνει με ορίζοντα δεκαετίας. Δυστυχώς και εδώ στο πόδι όλα γίνονται.
Η μείωση της θητείας είναι ένα ακόμη ξήλωμα στο πλεκτό των αξιών και των ιδανικών που κληρονομήσαμε. Και χάρις σ' αυτά αντέξαμε. Κόντρα σε χίλιες δύο επιβουλές. Ελευθερία και ειρήνη και σεβασμός της κυριαρχίας σου και των συνόρων σου δεν δωρίζονται. Στηρίζονται μόνο στις δικές σου δυνάμεις. Και όταν είσαι αποφασισμένος για όλα...


ΥΓ.: Αλήθεια, κύριε υπουργέ, τι θα κερδίσουν οι νέοι μας με τους τρεις λιγότερους μήνες που θα υπηρετήσουν την πατρίδα; Θα πιάσουν πιο γρήγορα δουλειά; Θα τελειώσουν πιο σύντομα τις σπουδές τους; Οι τρεις μήνες είναι το πρόβλημά τους; Και πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσουν στο Δημόσιο οι 15.000 και πάνω προσλήψεις; Σε μια εποχή μάλιστα που έχει διογκωθεί επικίνδυνα το έλλειμμα;