Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Όλα καλά λοιπόν στην συνάντηση Θεόφιλου με τον αναπληρωτή ΥΠ. ΕΞ. κ. Κουβέλη;


Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου Γ' με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των άλλων θεμάτων, ο κ. Θεόφιλος ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών διεξοδικώς και λεπτομερώς για τα δημοσιεύματα που είχαν δει το φως σε αραβόφωνες εφημερίδες σχετικά με την αξιοποίηση από το Πατριαρχείο έκτασης στην περιοχή Ταλμπιοτ. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον υφυπουργό, ότι το Πατριαρχείο μεριμνά για την ορθή διαχείριση της περιουσίας του μακριά από πρακτικές του παρελθόντος. Μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έκαναν δηλώσεις. "Είχαμε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και τους συνεργάτες του μία εξαιρετική συζήτηση που μας παρήχε πολύ καλή και λεπτομερή ενημέρωση για το πως πηγαίνουν τα πράγματα, ποιο είναι το έργο που επιτελεί σε μία πολύ σημαντική και ευαίσθητη περιοχή" δήλωσε ο κ. Κουβέλης εξηγώντας ότι ο ίδιος δίνει "πολύ μεγάλη σημασία σε μία στενή συνεργασία ώστε να υπάρχει απόλυτη ενήμερωση τόσο για τις προσπάθειες που γίνονται όσο και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο"

"Σκοπός μας, είναι να υποστηρίξουμε την συνέχιση του έργου ενός ισχυρού Πατριαρχείου, που βάλλεται όμως από πολλές πλευρές, και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για τη διατήρηση της ορθοδοξίας και του ελληνισμού σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή'', πρόσθεσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουβέλης.
Ως πολύ καλή, χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, εξηγώντας ότι ήταν μία ευκαιρία για να τεθούν τα θέματα του Πατριαρχείου.
"Αναφερθήκαμε στο ρόλο τον οποίο καλείται να διαδραματίσει το Πατριαρχείο, όχι μόνο τον θρησκευτικό και τον κοινωνικό αλλά και τον πολιτικό όσον αφορά στο θέμα των Ιεροσολύμων, το μέλλον του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ και γενικότερα των Αγίων Τόπων" δήλωσε ο κ. Θεόφιλος εξηγώντας ότι "το Πατριαρχείο έχει αναλάβει σήμερα ένα μεγάλο κοινωνικό και ποιμαντικό έργο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση ήταν, είναι και παραμένει συμπαραστάτης και αρωγός".
Λόγος για τον οποίο, όπως τόνισε, θέλησε να ευχαριστήσει εκ βάθους καρδίας την κυβέρνηση και τον υφυπουργό που "δέχτηκε να ακούσει τα προβλήματά μας, και να μας διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει συνέχεια της συνάντησης αυτής".

amen

ΣΧΟΛΙΟ: Πέρα από τις μεγαλοστομίες και τα ξύλινα λόγια που όλα βρε παιδί μου λέγονται "εκ βάθους καρδίας" εμείς επιμένουμε στο "αίτημά" μας για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών άντε όχι του κ.Θεοφίλου αλλά του Μουσουλμάνου δικηγόρου του κ. Ράμι Μούγραμπι. Βλέπετε ότι ένα πολύ καλά πληροφορημένο "πουλάκι" επιμένει ότι έχουν κοινούς λογαριασμούς που μάλιστα αυξήθηκαν κατά πολλά μηδενικά μετά την ΟΛΟΧΡΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΕΡΕΤ ΚΟΧΑΝΙΜ.

Είμαστε κακόπιστοι; ΟΧΙ! Πρώτοι εμείς θα φωνάξουμε το ΑΞΙΟΣ για τον κ.Θεόφιλο Γ΄και το ΑΝΑΞΙΟΣ-ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ για τον Ειρηναίο αν αποδειχτεί ότι ο ένας είναι όπως δήλωσε "Δόξα τω Θεώ γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε πτωχοί" και ο άλλος κλέφτης και απατεώνας.
Άγιοι Πατέρες δημοσιοποιήστε αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για δύο μοναχούς: ΤΗΝ ΑΚΤΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ...! ΒΑΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.