Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Στο φώς η απάτη της ανθρωπογενoύς υπερθέρμανσης!


Το hacking της χρονιάς ή μάλλον της δεκαετίας βάζει σήμερα τέλος στο μύθο της ανθρωπογενής υπερθέρμανσης…Το internet στα καλυτερά του…Η είδηση έχει ώς εξης λοιπόν…H HadleyCRU λέει πως τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει είναι πραγματικά. Το Hadley Climatic Research Centre (Hadley Centre της Κλιματικής Έρευνας του Πανεπιστημίου) φαίνεται να υπέστη παραβίαση της ασφάλειας του νωρίτερα σήμερα, όταν ένας άγνωστος χάκερ κατέβασε περίπου 1079 e-mails και 72 έγγραφα διαφόρων τύπων, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε ανώνυμο FTP server (anonymous FTP server). Τα αρχεία αυτά φαίνεται να περιέχουν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποδειχθούν εξαιρετικά δυσάρεστες για τους συντάκτες των e-mails που εμπλέκονται. Στους συντάκτες περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο φημισμένα ονόματα μεταξύ των υποστηρικτών της θεωρίας της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη (AGW).

Ο Phil Jones, διευθυντής που της ομάδας Έρευνας του κλίματος στη Βρετανία ( Britain’s leading Climate Research Unit), δήλωσε απόψε στην ερευνητική έκδοση του περιοδικού TGIF, πως η εν λόγω οργάνωση έχει υποστεί επίθεση χάκερ και πως τα δεδομένα που ταξιδεύουν πλέον σε ολόκληρο το διαδίκτυο φαίνεται να είναι γνήσια.

info από http://briefingroom.typepad.com

Τι περιέχουν
Μερικές από τα πιο ενοχλητικά e-mail αποδίδονται στον ίδιο τον Philip Jones, το διευθυντή της CRU, τον Keith Briffa, βοηθό του, τον Michael E. Mann του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, στον Malcolm Hughes του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και άλλους. Ένα τέτοιο e-mail κάνει αναφορές στο περίφημο γράφημα “hockey-stick” που δημοσίευσε ο Mann στο περιοδικό Nature:
Έχω μόλις ολοκληρώσει το τέχνασμα στο Nature του Mike, που αφορά προσθήκη στον πραγματικό χρόνο κάθε σειράς για τα τελευταία 20 χρόνια (δηλαδή από το 1981 και μετά) και από το 1961 για τον Keith για να κρύψω την απόκλιση….
I’ve just completed Mike’s Nature trick of adding in the real temps to each series for the last 20 years (ie from 1981 onwards) amd from 1961 for Keith’s to hide the decline. Mike’s series got the annual land and marine values while the other two got April-Sept for NH land N of 20N. The latter two are real for 1999, while the estimate for 1999 for NH combined is +0.44C wrt 61-90. The Global estimate for 1999 with data through Oct is +0.35C cf. 0.57 for 1998.
Η έμφαση προστέθηκε.
Όσο ενοχλητικά και να είναι τα e-mail, μερικά έγγραφα είναι πολύ πιο ενοχλητικά. Περιλαμβάνουν πέντε σελίδες εγγράφων PDF με τίτλο “Οι κανόνες του παιχνιδιού“, που φαίνεται να είναι ένα σχήμα-blue print για την μορφή που θα ακολουθεί η προπαγάνδα του μηνύματος αύξησης των τιμών AGW στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το έγγραφο φανερώνει πως είναι μέρος μεγαλύτερου εγγράφο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων.
Μπορείτε να τα κατεβάσετε από το Pirate Bay torrent link
http://www.examiner.com/
επιμέλεια στα ελληνικά vickytoxotis.blogspot.com

ventetta