Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Eνεργό εμπλοκή του ραββίνου Tuncay G. τόσο με την Εργκενεκόν όσο και με την JITEM, μια άλλη παράνομη οργάνωση που κατηγορείται για δολοφονίες και απαγωγές


Σοβαρότατες εξελίξεις υπήρξαν στην Τουρκία με την πολύκροτη υπόθεση της υπερεθνικιστικής, τρομοκρατικής, παρακρατικής οργάνωση(Εργκενεκόν).Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα Τουρκικών εφημερίδων, βρέθηκαν στοιχεία από τις ανακρίσεις και τις έρευνες ότι πίσω από την οργάνωση βρίσκεται η Μοσάντ, οι μυστικές υπηρεσίες δηλαδή του Ισραήλ. Μυστική έρευνα των τουρκικών αρχών οδήγησε σε στοιχεία που δείχνουν ότι η Μοσάντ ενορχήστρωσε όλη τη προσπάθεια της Εργκενεκόν, που είχε στόχο την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας. Οι έρευνες αποκάλυψαν μάλιστα τον ρόλο «κλειδί» ενός Εβραίου Ραββίνου, ονόματι Tuncay G., που δούλευε για τη Μοσάντ και διέφυγε στον Καναδά. Μάλιστα απόρρητο έγγραφο που αποκαλύφθηκε από εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης, αποδεικνύει την ενεργό εμπλοκή του ραββίνου και τις διασυνδέσεις του τόσο με την Εργκενεκόν όσο και με την JITEM, μια άλλη παράνομη οργάνωση που κατηγορείται για δολοφονίες και απαγωγές.
Σύμφωνα και με άλλο δημοσίευμα στο σπίτι του ραββίνου στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν έγγραφα που εμπλέκουν Εβραίο επιχειρηματία της Τουρκίας, ο οποίος βοηθούσε οικονομικά! Ο επιχειρηματίας είχε σχέση με ομάδες και συλλόγους, αλλά και φυσικά με πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση της Εργκενεκόν.

spynews-gr