Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Βέτο στην απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από την εκκλησία της Ελλάδος


Αντίθετος με την πιθανότητα απομάκρυνσης των ιερών συμβόλων από δημόσιους χώρους εμφανίστηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι της Πολιτείας διαβεβαιώνουν ότι αν απαιτηθεί λήψη τέτοιας απόφασης στην Ελλάδα, θα προηγηθεί συνεννόηση με την Εκκλησία. Αιχμηρή αναφορά για το θέμα, αλλά και για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, έκανε χθες ο Προκαθήμενος κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

«Με απασχολεί σοβαρά ο σιωπηρός αλλά έμπρακτος εξοστρακισμός της διδασκαλίας των Θρησκευτικών από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και η προκλητική στάση κάποιων που αγωνίζονται για την εξαφάνιση από τη ζωή μας της πίστης, των ιερών συμβόλων και του ήθους με το οποίο πορεύτηκε το γένος μας μέσα στην Ιστορία», σημείωσε. Εξερχόμενος από την εκδήλωση, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ρωτήθηκε για το θέμα της φορολόγησης της περιουσίας και τόνισε ότι θα γίνουν επιτροπές «που θα ασχοληθούν με όλα τα θέματα, με τιμιότητα, με διαφάνεια, με ειλικρίνεια».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστ. Ροντούλη, δήλωσε χθες στη Βουλή ότι οι όποιες αποφάσεις για την απομάκρυνση των χριστιανικών συμβόλων από τα δημόσια καταστήματα θα ληφθούν «σε συνεννόηση με την Εκκλησία».

ΕΘΝΟΣ