Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Τούρκους υπηκόους θέλει τους Μητροπολίτες ο Βαρθολομαίος


Επιβεβαίωση με ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου της θέσεως Βαρθολομαίου να είναι Τούρκοι υπήκοοι όλοι οι Μητροπολίτες, που ανήκουν στο Πατριαρχείο! Δηλαδή, οι Ιεράρχες της Ομογένειας (ΗΠΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ κλπ.), της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, του Αιγαίου και της Κρήτης! Επειδή κάποιοι παριστάνουν τους πολύξερους και αμφισβητούν αυτά που καθαρά φαίνονται, προσπαθώντας να καλύψουν τις μεθοδεύσεις, οι οποίες υπάρχουν εις βάρος της εθνικής ταυτότητος των Ελλήνων, επειδή κάποιοι συγκεκριμένα αμφισβήτησαν το ό,τι είπε ο Βαρθολομαίος ότι θα πρέπει να γίνουν Τούρκοι υπήκοοι όλοι οι Μητροπολίτες, που ανήκουν στο Πατριαρχείο, γι’ αυτό και σας παραθέτουμε το παρακάτω:


«…Για την τουρκική δεύτερη υπηκοότητα διά τους αρχιερείς, τούτο λύει το πρόβλημα του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στον Οικουμενικό Θρόνο! Φιλικά Πατήρ Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου».
Είναι σαφές, λοιπόν, αυτό το οποίο υποστηρίζει ο Βαρθολομαίος και επιβεβαιώνεται πλήρως από το παραπάνω. Επί του θέματος έγραψε σχετικά και το Ομογενειακό Καλάμι:
« Η τουρκική υπηκοότητα «λύει» το πρόβλημα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στον οικουμενικό θρόνο. Αυτό είναι, όμως, το θέμα; Όταν «διαψεύδονται» τα αυτονόητα, εκδικούνται! Το ζητούμενο είναι να μην «τουρκέψουν» όλοι οι Αρχιερείς του Φαναρίου που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε στην Αποδημία. Και επ’ αυτού του καταλυτικού ζητήματος, η «διάψευση» ποιεί την νήσσα! Εμείς αγωνιούμε: Να «τουρκέψουν», λοιπόν, οι αρχιερείς στην Αμερική, στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Αλβανία, στην Νότιο Αφρική και παντού στον κόσμο όπου ευρίσκονται, με αντάλλαγμα «το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στον Οικουμενικό Θρόνο» και να δίνουν αναφορά στο τουρκικό κράτος για την Ορθοδοξία; Να διαιωνίσουμε, δηλαδή, το καθεστώς οι Τούρκοι να είναι ρυθμιστές των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Χριστιανών;».

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ