Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΕΙΓΟΝ ΈΚΚΛΗΣΙΣ προς το Υπ. Εξωτερικών δια να παραμείνει εις την Ορθόδοξον Εκκλησίαν Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΟΝΗ του mandanici εις την Σικελία...

Ένα απίστευτο-ακόμη ένα για την ακρίβεια-έγκλημα συντελείται εις βάρος του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην περιοχή της Ν. Ιταλίας που ακόμη και οι ίδιοι οι Ιταλοί αποκαλούν ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, (MAGNA GRAECIA).
Το χειρότερο και το πραγματικά τραγικό είναι το γεγονός ότι τα όσα μας γράφει ο αναγνώστης μας, Δρ. Maurizio Botti που κατάγεται από το ελληνόφωνο χωριό της Απουλίας, ΚΑΛΗΜΕΡΑ, που είχε επισκεφθεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλος, είναι σε γνώση και με την απόλυτη ενοχή του ελληνορθοδόξου Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου Ζερβού και συνενοχή; πάντως σίγουρα ανοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου Α΄.
Σήμερα παρουσιάζουμε την κραυγή αγωνίας για να μην χαθεί για την Ορθοδοξία και το δεύτερο μοναστήρι που παραχωρήθηκε από ρωμαιοκαθολικό δήμαρχο!!! στην Μητρόπολη Ιταλίας και κατ' επέκτασιν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως η Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωριό της Σικελίας Μαντανίτσι, (από το ελληνικό Μάνδρα Νικαίας) που επί 8 χρόνια!!! δεν κατόρθωσε ο κ. Γεννάδιος αλλά και ο κ. Βαρθολομαίος να επανδρώσουν και μάλιστα αρνήθηκαν ακόμη και στους Βατοπεδινούς πατέρες να πάνε.
Για σκεφτείτε αν γινόταν το αντίστροφο, δηλαδή να παραχωρούταν από κάποιο δήμο ή κοινότητα της Ελλάδος ένα μοναστήρι στους Καθολικούς...τι λέτε θα κατόρθωνε το Βατικανό να το κάνει να ανθίσει σε χρόνο μηδέν..;
Ακούει κανένας εκεί στο Υπουργείο των Εξωτερικών;

Εντός της εβδομάδας θα παρουσιάσουμε εκτενές άρθρο με όλο το παρασκήνιο αυτής της απίστευτης ιστορίας...