Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Πιέζουν για... περισσότερη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στα βρετανικά σχολεία!

Φαίνεται ότι όσο περισσότερο απογυμνώνεται βάρβαρος και επιθετικός χαρακτήρας του ισραηλινού κράτους, οι διάφορες "αντιρατσιστικές" και "δικαιωματικές" οργανώσεις, προσπαθούν να επιβάλλουν το "προαιώνιο" αμάρτημα του "αντισημιτισμού" στους Ευρωπαίους. Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο η δημοτικότητα του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, διολισθαίνει όλο και περισσότερο, δημιουργώντας προβληματισμούς στις κυβερνήσεις των κρατών που στέλνουν στρατό και ξοδεύουν χρήματα, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ στην μέση Ανατολή. Μία από αυτές είναι και η Μεγάλη Βρετανία.
Έτσι, διάφορες "οργανώσεις" πιέζουν ώστε στα μαθήματα ιστορίας στα βρετανικά σχολεία, να υπάρχουν περισσότερες ώρες διδασκαλίας σχετικά με το "Ολοκαύτωμα". Ο μέσος όρος των έξι ωρών, τις οποίες αφιερώνουν τα σχολεία, θεωρείται πολύ λίγος από το "Holocaust Education Development Program"(HEDP), που είναι κομμάτι του "Ινστιτούτου Εκπαίδευσης" του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. "Ήταν ίσως το πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία του 20ου αιώνα. Έχει διαμορφώσει τον κόσμο και έχει ακόμη πολύ μεγάλη επιρροή. Είναι ένα βασικό κομμάτι της ιστορικής εκπαίδευσης κάθε παιδιού. Θέλουμε τα σχολεία να βρουν καλύτερους τρόπους να το εντάξουν στο πρόγραμμα τους", δήλωσε ο Paul Salmons, εκπρόσωπος του HEDP.
Αυτό που προφανώς θέλουν όμως να πετύχουν, είναι η καλλιέργεια της "συλλογικής ενοχής" στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς, και η άποψη ότι "οι Ισραηλινοί, δικαιούνται να κάνουν το οτιδήποτε" καθώς έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος". Είναι άλλωστε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των Ισραηλινών πολιτικών, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές όταν έρχονται σε σύγκρουση με ηγέτες άλλων κρατών, χρησιμοποιούν το "Ολοκαύτωμα".

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"
Το είδαμε στο http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/09/blog-post_3589.html