Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Ο αρχηγός των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου κρατήθηκε στα σύνορα των Σκοπίων!

Η μη φυσιολογική ροή των πολιτικών εξελίξεων στο κρατίδιο των Σκοπίων είναι γνωστή, όπως πασίγνωστος είναι ο φόβος που διακατέχει το κυβερνών κόμμα, στο οποίο ηγείται ο Νίκολα Γκρούεφσκι, για την πιθανότητα ανατροπής (πολιτικά ή στρατιωτικά) της υπάρχουσας κατάστασης, από τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ, οι οποίοι πρόσφατα δήλωσαν πως η υπομονή τους έχει εξαντληθεί...!
Στα πλαίσια της δράσης των υπηρεσιών ασφαλείας των Σκοπίων πρωταρχικός σκοπός είναι η συλλογή πληροφοριών και κινήσεων ατόμων που θα μπορούσαν να σχεδιάσουν, να οργανώσουν και να εκτελέσουν μία "πραξικοπηματική" ενέργεια η οποία θα μεταβιβάσει την εξουσία στους Αλβανούς που διαμένουν στο κρατίδιο. Οι φόβοι αυτοί έχουν ισχυρές βάσεις, δεδομένου πως οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ ποτέ δεν έκρυψαν την επιθυμία τους για ενσωμάτωση με την "μητέρα Αλβανία", πραγματοποιώντας ταυτόχρονα το όνειρο της "Μεγάλης Αλβανίας".
Σαν αποτέλεσμα αυτών, ο επικεφαλής του κινήματος του Κοσσυφοπεδίου Vetevendosje (Αυτοδιάθεση), Αλμπίν Κούρτι, κρατήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο συνοριακό σημείο Μπλάτσε, μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και πΓΔΜ αργά την Τρίτη (5 Μαΐου).
Οι αρχές τον σταμάτησαν για ανάκριση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της πΓΔΜ. Ο Κούρτι ταξίδευε στην πΓΔΜ για να βοηθήσει στους εορτασμούς της τρίτης επετείου του αστικού κινήματος Zgjohu που εδρεύει στα Σκόπια.
Ανέφερε σε ΜΜΕ στην Πρίστινα ότι οπλισμένοι επιθεωρητές της ΠΓΔΜ τον ανέκριναν σε σκοτεινό δωμάτιο. "Μου είπαν 'Δεν υπάρχει λόγος να έρθεις εδώ και να μιλήσεις για τα δικαιώματα των Αλβανών'", δήλωσε ο Κούρτι.
Η κατάσταση στα Σκόπια εντείνεται και άγνωστες θεωρούνται οι πιθανές εξελίξεις. Δεδομένης όμως της κινητικότητας ανδρών όπως ο Αλμπίν Κούρτι, η Ελλάδα θα αρχίσει σε λίγο να μοιάζει σαν "μητέρα πατρίδα" των Σλαβόφωνων κατοίκων της ΠΓΔΜ, παρά σαν εχθρός και καταπατητής της "Μακεδονικής" ιστορίας τους...


http://kostasxan.blogspot.com/2009/05/blog-post_224.html